fbpx

Jarenlang deed ik mijn boekhouding in Excel. En dat werkte voor mij. Mijn facturen maakte ik in InDesign (ik blijf toch ontwerper).

Totdat ik Moneybird ontdekte. Eind 2018 ben ik gestart met een gratis proefabonnement op Moneybird. Ik probeerde dit boekhoudpakket voor 120 dagen en was aangenaam verrast. Niet alleen kan ik mijn facturen in dit programma maken, maar ook mijn offertes. En met 1 druk op de knop zet ik een offerte om in een factuur. Dit scheelt me heel wat kopiëren en plakken en is veel minder foutgevoelig en dus enorm tijdbesparend. Ook heb ik op elk moment een goed overzicht van mijn cijfers, en ik kan via de app eenvoudig bonnetjes toevoegen.

Begin dit jaar heb ik met 1 druk op de knop mijn omzetbelastingaangifte gedaan, vanuit Moneybird dus. Niet meer inloggen bij de belastingdienst en getalletjes overtypen en zoeken wat waar moet. Ik vind het ideaal.

En waar mijn vormgevershart nog ietsje harder van gaat kloppen: in Moneybird kan ik mijn eigen huisstijl uploaden, zodat de uitstraling van mijn offertes en facturen helemaal aansluit bij de rest van mijn huisstijl.

Je eigen huisstijl in Moneybird

Het is heel eenvoudig. Ik neem het stappenplan met je door:

 1. Ga in je account rechtsboven naar het tandwieltje en kies Instellingen.
 2. Bovenaan staat nu huisstijlen. Je kunt hier verschillende huisstijlen toevoegen, zowel voor je facturen als je offertes.
 3. Binnen je huisstijl kan je verschillende elementen aanpassen:
  - Je bedrijfslogo
  - Lettertype en -grootte
  - Indeling van je facturen
  - Achtergrondafbeelding
Huisstijl in Moneybird

4. Via layout pas je lettertype, grootte en indeling van je factuur of offerte aan. Bij Logo kan je je eigen logo uploaden.

5. Heb je een A4 afbeelding van je complete briefpapier? Deze kan je uploaden bij Achtergrond.

Huisstijl in Moneybird

6. Staat jouw afzenderadres op deze achtergrondafbeelding? Vergeet dan niet het vinkje te zetten bij "Verberg het afzenderadres op facturen en offertes.

Op deze manier kan je op een eenvoudige manier je boekhouding doen, én consistent zichtbaar zijn met jouw huisstijl.

Hulp nodig bij het toevoegen van je huisstijl in Moneybird? Laat het me weten. Ik help je graag: ankie@graphic-avenue.nl.

Dit artikel kan affiliate links bevatten.

Aanraders