fbpx

Als je gaat zoeken naar een webhostingbedrijf, dan zal je zien dat de keuze gigantisch is. Hoe kies je nu een goede?

Er zijn een aantal punten waar je rekening mee moet houden als je een webhosting kiest voor je WordPress website:

  • Minimaal 500 MB ruimte (1 GB als je echt honderden grote afbeeldingen wilt laten zien, denk aan een webshop)
  • Minimaal 20 GB dataverkeer (is tegenwoordig overal de standaard)
  • MySQL database (dit is de basis van je WordPress website)
  • E-mailadressen en eventueel webmail
  • Een WordPress installatie tool (met 1 klik kan je een site aanmaken, is tegenwoordig overal de standaard). Natuurlijk kan je handmatig via FTP je WordPress installeren, maar die 1-klik installatie maakt je leven zo veel makkelijker (en het werkt echt super snel).
  • Automatische back-ups voor bestanden en databases
  • Support voor de laatste versies van PHP en MySQL
  • Goede klantenservice via telefoon, e-mail, ticketsysteem, en live chat (het liefst allemaal): kies voor een vriendelijke en bereikbare klantenservice. Je hebt ze misschien nooit nodig, maar als je ze wel nodig hebt dan wil je dat dit goed zit.

Prijs is niet één van de punten die je meeneemt in je beslissingsproces. Er zijn zeer goedkope en iets duurdere webhostingbedrijven. Bedenk hierbij dat goedkoop vaak duurkoop is, en je beter iets meer betaalt voor een goede en betrouwbare webhosting. Je wilt namelijk niet dat op het hoogtepunt van je lancering je website ineens plat ligt. Bedenk je eens hoeveel sales je daarmee misloopt.

Mijn (Ankie) webhosting van verschillende websites wordt al jaren door Argeweb gedaan, en ik ben super tevreden over hun service en betrouwbaarheid. Als ik met een probleem zit, bel ik de helpdesk of maak ik een ticket aan (afhankelijk van de urgentie) en word snel verder geholpen. Ze bieden keuzen uit diverse pakketten. Hiervan is het goedkoopste pakket vaak al voldoende voor jouw website. Indien blijkt dat je meer dataverkeer nodig hebt, of meer opslagruimte, dan kan je altijd je pakket opwaarderen. De verhoging gaat ook meteen in. Geen gedoe met formulieren opsturen of wachten op goedkeuring. Je website kan dan gewoon blijven “draaien”, je hoeft niets te verhuizen en je site is niet "uit de lucht". Ook is de domeinnaam gratis als je bij hen een hostingpakket afneemt.

→ Tip: heb je een idee voor een (nieuwe) bedrijfsnaam, nieuwe merknaam of kick-ass programma? Leg zo snel mogelijk de domeinnaam vast hiervoor! Check meteen hier of jouw domeinnaam nog vrij is.

Dit artikel kan affiliate links bevatten.

Aanraders