fbpx
 1. Background remover in Pro account
  Met stip op 1: de Background Remover tool in Canva Pro. Hier hebben we lang op moeten wachten. Hiervoor kon je de achtergrond van je afbeelding alleen verwijderen met een omweg via bijvoorbeeld remove.bg, maar de kwaliteit van de afbeelding ging hiervan wel achteruit. Nu kan het gewoon in Canva zelf. De kwaliteit van de selectie is bijzonder goed. En is het niet helemaal naar je wens, dan biedt Canva de optie om te corrigeren.

 2. Linialen weergeven en hulplijnen toevoegen
  Ook een lang gekoesterde wens van veel Canva gebruikers. Via Bestand → Linialen weergeven tover je linialen tevoorschijn, waardoor je al veel preciezer kunt werken in Canva. Maar wist je dat je uit die liniaal hulplijnen kunt slepen en op je ontwerp kunt plaatsen? Dit maakt uitlijnen zoveel eenvoudiger.

 3. Teksteffecten, waaronder schaduw en rondzetten
  Deze vernieuwing maakte echt iets los binnen de Canva community: teksteffecten. De meest gebruikte voor mij is schaduw, maar ook Split, Neon en Hol vind ik fijne effecten. En later dit jaar kwam daar nog iets geweldigs bij wat een hoop ergernis scheelt: tekst Buigen. Geweldig, hiermee binden ze weer veel gebruikers aan hun software.

 4. Content planner voor Pro gebruikers
  Een groot deel van de Canva gebruikers maakt social media afbeeldingen. Deze kon je dan downloaden om vervolgens up te loaden in je favoriete planningstool. Nou, dat is verleden tijd. In Canva Pro heb je nu je eigen Contentplanner. Zo hoef je je favoriete ontwerpprogramma niet meer te verlaten om je posts voor social media in te plannen.

 5. Animatie feature voor animated gifs en video's
  Als je naast je ontwerp klikt, verschijnt de Animeren knop. En daar kan je geweldige dingen mee doen.Zeker als je meerdere pagina’s achter elkaar plaatst met animatie-effecten. Je kunt minifilmpjes maken, of animated gifs. Laat je creativiteit de vrije loop.

 6. Vorige versie/versiegeschiedenis
  Op het oog niet zo’n hele spectaculaire feature, maar wel levensreddend (oké, overdreven, maar je snapt me) als je een foutje hebt gemaakt. Of per ongeluk een ontwerp hebt geopend en overschreven met een nieuw sjabloon, wat het toch net niet helemaal is. Via Bestand → Versiegeschiedenis kan je een vorige versie van je ontwerp terug toveren. En niet alleen van nu net, maar van alle keren dat je aan je ontwerp gewerkt hebt. Toch wel fijn om te weten dat je dit achter de hand hebt, mocht er iets fout gaan.

 7. Desktop app voor Apple en Windows
  Een app voor iPhone en Android had Canva al lang, maar nu is er ook een desktop app voor zowel Mac als Windows. En deze synchroniseert gewoon met je online Canva account, super fijn.
  https://www.canva.com/nl_nl/downloaden/windows/
  https://www.canva.com/nl_nl/downloaden/mac/


Wil je meer weten over Canva?

Neem dan eens een kijkje op https://www.graphic-avenue.nl/canva/

Direct aan de slag? Volg de gratis basiscursus Canva.


Dit artikel kan affiliate links bevatten.

Aanraders