Opleiding Grafische vormgeving met Canva

Nieuwe ronde - start najaar 2023

Als grafisch vormgever en als Canva gebruiker krijg ik heel vaak de onderstaande opmerkingen te horen. Jij hebt ze misschien ook wel eens gehoord. Alsof Canva geen volwaardig programma is.

"Echte grafisch vormgevers lachen om Canva."
"Als jij met Canva werkt, dan kan je niet ontwerpen".

Is dat zo? Wie zegt dat? Je klanten? Je concurrenten?

Of vind je dit stiekem zelf ook?

Er komen steeds meer online ondernemers, ondernemers die anders werken dan de traditionele manier. Andere soort marketing: nog steeds visitekaartjes en flyers, maar veel meer focus op social media, e-books, funnels en dergelijke.

En daar ligt een grote kans die veel grafisch ontwerpers van de oude stempel (lees Adobe gebruikers) nog niet grijpen. Er is heel veel behoefte aan praktische oplossingen. Ik zal het verder uitleggen.

Ankie Gijsel - Graphic Avenue

Er ligt zo'n gigantische groeimarkt

Een paar jaar geleden wisten we als ondernemer niet van het bestaan van Canva. En nu is er veel veranderd. We kunnen heel veel zelf.
En ik merk dat ondernemers het fijn vinden als er professionele ontwerpen voor hen klaargezet zijn in Canva, zodat ze er zelf verder mee aan de slag kunnen.
Dus jij als ontwerper maakt het design en zet alles in Canva, denk aan templates voor stories, posts, flyers, banners, enz. En jouw klant, gaat er vervolgens zelf mee aan de slag.

Daar ligt zo’n gigantische groeimarkt!

Ik werk al bijna 20 jaar in de grafische industrie en ik zie echt dat er een shift gaande is. Als ik kijk naar hoeveel klanten ik nu help en hoeveel ik gevraagd word om Canva templates te maken, Canva trainingen te geven en talks te doen.

Er is een nieuwe manier van werken en it's here to stay. En ik kan jou daar bij helpen.

Dit is dé shift in de grafische wereld.

Er is een grote behoefte aan designers. Echt goede ontwerpers, die dingen in Canva kunnen klaarzetten. De meeste ontwerpers willen dit niet doen. Zij houden vast aan traditionele software en de oude manier van werken. Jij kunt nu in dit gat stappen. Hier is echt vraag naar.

En wat nou als jij kunt laten zien dat je daarin echt geschoold bent, dat je een opleiding grafisch ontwerpen met Canva hebt gevolgd.

De opleiding Grafische vormgeving met Canva

Practical Magic

Wanneer is dit voor jou?

  • Je wilt nu in dit gigantische gat in de markt springen.
  • Je wilt je profileren als grafisch vormgever.
  • Je ziet ook de behoefte aan goede ontwerpers met Canva kennis.
  • Je ziet de vele mogelijkheden van Canva, maar kan nog wel wat training gebruiken op het gebied van grafische vormgeving.

Practical Magic

De ondertitel van deze opleiding is niet voor niets "Practical magic". Ik ga je de magie laten zien van het prachtige vak van grafisch vormgever. Maar op een praktische manier, met fijne opdrachten en meteen in de praktijk te gebruiken.

Verwacht ook diverse magische bonussen, die een waardevolle aanvulling op de opleiding zijn.

Praktisch

Tijdens deze 5 maanden durende opleiding ga je alles leren over grafische vormgeving in combinatie met Canva. Aan het eind mag jij je met recht Grafisch ontwerper noemen!

De opleiding kost €1497,-. Betalen in termijnen behoort tot de mogelijkheden.

5 maanden - 5 pijlers

Tijdens de opleiding wordt elke maand er een ander aspect van het vak grafische vormgeving, een andere pijler, uitgelicht. Hiermee ga je aan de slag, zowel theoretisch als met praktische opdrachten. In Canva, maar ook daarbuiten.

Er zal ook volop ruimte zijn om vragen te stellen. De start van de opleiding is gepland voor najaar 2023.

De 5 pijlers

Typografie

Pijler 1

Tekst is de basis van veel ontwerpen. We gaan in op de geschiedenis, verschillende soorten lettertypes en wat past er nu goed bij elkaar.

Kleur en Resolutie

Pijler 2

Over verschillende kleurruimtes, steunkleuren, kleurencombinaties, maar ook vectoren versus pixels.

Ontwerpen en DTP

Pijler 3

Hele praktische module, over o.a. aanleveren aan drukkerijen, standaard formaten, afloop en snijtekens.

Vormgeving

Pijler 4

Over compositie, hiërarchie, vlakverdeling, maar ook papiersoorten en Fibonacci.

Druktechnieken

Pijler 5

Geeft je een nieuwe kijk op drukwerk. Verschillende technieken worden bekeken en hoe je hiervoor het beste kunt aanleveren.

“ You are a graphic designer. Your tool doesn't even matter. It's your skill set that matters.

Wat anderen zeggen

Lydia Weenk-Stroeve

De opleiding Grafisch Vormgeven met Canva van Ankie Gijsel is een echte waardevolle investering! Ik werk al een paar jaar met Canva en heb me heel veel eigen gemaakt. En toch leer ik bij elke module weer nieuwe dingen bij.

Ankie besteedt ook aandacht aan (soms droge) theorie. Die zorgt er wel voor dat je de grondbeginselen weet en het allemaal beter kunt plaatsen. Bijvoorbeeld bij de module Kleuren gaat ze in op onderdelen van het drukproces bij drukkerijen en behandeld ze ook steunkleuren en de verschillen tussen RGB, CMYK en Pantonekleuren.

En de Q&A's zijn ook geweldig!
Ik kan er een nog langer verhaal van maken, maar als je echt de fijne kneepjes wilt leren en als een expert met Canva wilt werken, dan is deze opleiding 'MAGIC' en volg je die gewoon bij de enige echte CanvaWitch!

Zo blij dat je ooit in mijn tijdlijn verscheen! Keep up the good work, Ankie! Ik ben fan van je!

Lydia Weenk - Stroeve

Hetty van Geffen

Toen ik ruim een jaar geleden Canva ontdekte, was ik gelijk super enthousiast. Wat een fijn programma! Vanuit mijn werk had ik al best wat kennis opgedaan met betrekking tot vormgeving en drukwerk. Maar hoe werkt dat nou allemaal in Canva?


Dat is precies wat in deze leuke opleiding van Ankie aan bod komt. En dat niet alleen! Ook theoretische kennis komt voorbij. En de extra gastlessen en vele tips & tricks zijn het kersje op de taart! Door mijn werk kon ik de online lessen helaas niet live bijwonen. Des te fijner dat ze ook later terug te kijken zijn op het moment dat het jou uitkomt. Kortom: een aanrader voor iedereen die grafisch vormgever met Canva wil worden!

Hetty van Geffen

Donna Berends

Hele fijne opleiding. Veel achtergronden, lessen zijn goed opgebouwd. Ook als je niet online aanwezig kan zijn is het goed te doen met terugkijken. En als je vragen hebt, Ankie Gijsel geeft altijd antwoord in de fb groep. Heb al veel van het geleerde al in de praktijk kunnen brengen.
Een aanrader als je naast Canva gebruik ook meer wil weten over ontwerpen, drukwerk enz.

Donna Berends

Paula Terpstra

Als webdesigner ben ik dagelijks creatief en toch, ik heb geen grafische achtergrond. Ik werk al jaren met Canva en heb hier ontzettend veel schik van.


Ook had ik al verschillende Canva cursussen bij Ankie gevolgd. Toen ik hoorde dat Ankie Canva ging combineren met een grafische opleiding wist ik direct dat ik mee wilde doen. Ik ben serieus Ankie fan, ze is echt een Smart Girl. Ze weet ontzettend veel en bereid haar lessen zorgvuldig voor.


Er is altijd voldoende ruimte om je vragen te stellen. Door de onderwerpen die ze naar voren haalt en de opdrachten die ze uitzet word je steeds weer uitgedaagd om op een andere manier met design bezig te zijn. Ook is het fijn dat als je een opname niet live kunt bijwonen dat je die later terug kunt zien.


Haar Q&A’s geven je de mogelijkheid om vraagstukken voor te leggen waar je zelf op dat moment niet uitkomt en dat is fijn. Want ik ben niet alleen student, ik ben ook ondernemer. En als ik in de praktijk ergens tegenaan loop dan kan ik dat aan Ankie voorleggen en heb ik binnen no time een oplossing.

Paula Terpstra

Nikki Dix-Stork

Ik werk al jaren met Canva voor zowel school, werk, als social media… alleen ik miste vaak een beetje meer verdieping in het vak. Als ontwerper die meer met Canva dan de traditionele programma’s werkt, krijg je toch vaak commentaar. Want, ben je dan wel een echte grafisch ontwerper?

De opleiding van Ankie geeft precies die verdieping waar ik naar op zoek was. Alle informatie uit de wereld van grafische vormgeving komt voorbij: dtp, druktechnieken, resolutie, kleur. Dingen die je normaal alleen bij een MBO of HBO opleiding leert, maar nu in een snelvaart van 5 maanden voorgeschoteld krijgt van Ankie, inclusief een officieel certificaat aan het einde van de rit!

De Q&A’s, gastlessen en interactieve huiswerkopdrachten zijn hierop een perfecte aanvulling. Ik leer iedere week weer nieuwe dingen, die ik toe kan passen in mijn onderneming. Ik mag mijzelf dankzij deze opleiding met recht een grafisch ontwerper noemen! Bedankt Ankie ?

Nikki Dix - Stork

Arlette Vos

Ik heb wel even getwijfeld om mee te doen want ik werkte al veel met Canva en wist vanuit mijn werk al best wat van vormgeving. Dus kon ik nog wel genoeg leren? En het antwoord is: ja dat kon ik zeker! Je krijgt echt een hoop achtergrond en informatie over het vak grafisch vormgeving en Ankie geeft je alle tools in handen om serieus genomen te worden als Canva vormgever. Daarnaast geeft Ankie op een fijne manier les, is het heel fijn dat je de lessen ook in je eigen tijd kunt terugkijken en geeft ze super snel antwoord op mijn canva/drukwerk gerelateerde vragen. Oh en dan vergeet ik bijna nog de gastlessen die ze verzorgt. Ook super interessant en waardevol. Ik zeg, bij twijfel dus gewoon doen!

Arlette Vos - de Jong

Gabrielle de Graaf

Met heel veel plezier volg ik deze nieuwe opleiding van Ankie. Op haar vrolijke en enthousiaste manier deelt ze haar kennis over de verschillende facetten van grafische vormgeving. Alles komt aan bod; van typografie, dtp en drukwerk tot kleur en vormgeving. Ook deelt ze praktische tips en tricks en worden als bonus regelmatig masterclasses met uiteenlopende gasten georganiseerd. En alles in Canva natuurlijk, want Ankie is niet voor niets de Canvawitch en Canvassador! Ik vind het een hele leuke en leerzame opleiding.  Met behulp van Canva leer je hoe je zelf als grafisch vormgever aan de slag kunt gaan, zonder gebruik te hoeven maken van de vaak prijzige andere grafische programma’s. Ik kan deze opleiding dan ook van harte aanraden en kan alleen maar zeggen; bij twijfel: DOEN!

Gabrielle de Graaf

Jolien Veldman

Super interessante opleiding. Fijne manier van les geven. Ondanks dat ik al een paar jaar met Canva werkte, heb ik toch nog onwijs veel geleerd. Mocht je nog twijfelen? Ik zeg: doen! Het is je investering meer dan waard!

Jolien Veldman

Ankie Gijsel - Canvassador
Mijn naam is
Ankie Gijsel

Hoi, ik ben Ankie. Grafisch ontwerper, Canvassador en Canva witch. Ik heb ruim 15 jaar in de grafische industrie gewerkt als dtp-er, vormgever en design manager. Hierbij heb ik diverse drukprocessen van dichtbij leren kennen.

In 2018 koos ik voor het fulltime ondernemerschap met mijn bedrijf Graphic Avenue en ging ik echt de mogelijkheden van Canva ontdekken. Eerst was dit een leuke aanvulling op Adobe Photoshop, InDesign en Illustrator. Maar gaandeweg is Canva een steeds grotere rol gaan spelen.

Sinds 2022 mag ik me trots Canvassador noemen en sinds 2023 Canva Creator. Zo blij dat ik mijn 2 passies kan combineren: grafische vormgeving en Canva!

Het is het resultaat wat telt. Het maakt jouw klant niet uit hoe en met welk programma jij dit resultaat hebt behaald.

Na de opleiding

  • Na het voltooien van deze opleiding heb jij een uitstekende kennis van het vak grafisch vormgeven. Je mag jezelf dan ook zeker grafisch vormgever of grafisch ontwerper noemen.
  • Na de opleiding ga je professionele templates voor klanten kunnen opmaken. Hiermee vervul je echt een behoefte in de markt.
  • Ook kan je eigen templates gaan verkopen, via je eigen website, maar denk ook aan platforms als Etsy.
  • Je gaat drukwerk kunnen opmaken voor jezelf en voor je klanten. Denk hierbij aan folders, posters, visitekaartjes, maar ook magazines enz.
  • Je verdient op deze manier je investering in no-time terug.

Bonus

Je boost jouw skills én helpt de planeet


Bij iedere inschrijving voor de opleiding doe ik een donatie aan The Ocean Cleanup

Met mijn ontwerpen hoop ik de wereld een beetje mooier te maken. En voor mijn cursussen, workshops en opleiding geldt hetzelfde. Ik help jou vooruit. Én de planeet. Want bij iedere inschrijving voor de opleiding Grafische vormgeving met Canva doneer ik 20 euro aan The Ocean Cleanup.

Voor mij als Zeeuwse is water altijd dichtbij; mijn werkplek heeft zelfs uitzicht over de Westerschelde. Ik denk dat het belangrijk is voor iedereen om goed voor de planeet te zorgen, en de oceanen maken daar een héél groot deel van uit. Daarom steun ik de missie van de Nederlandse uitvinder en ondernemer Boyan Slat, om onze oceanen plasticvrij te maken!

Eén van mijn Instagram-volgers gaf een prachtige definitie voor het woord ‘heks’, namelijk:
"Een vrouw die leeft op het ritme van de natuur en groot respect heeft voor de natuur. (…) Zij die boodschappen ziet en vindt om zichzelf en anderen te helpen, in de natuur en alles wat daarmee verbonden is."

Geen abracadabra. Duidelijke taal. En precies hoe ik het zie. Als persoon, onderneemster en Canva Witch vind ik het belangrijk om te ondernemen met respect voor de aarde.

© Graphic Avenue