3 manieren om blogposts te verbeteren met Canva

Canva is de go-to tool geworden voor bloggers. En van geen wonder. Afbeeldingen in je blog zorgen er namelijk voor dat de kans dat je blog (helemaal) gelezen wordt met 80% stijgt. Er zijn diverse manieren om jouw blog interessanter te maken met behulp van in Canva gecreëerde visuals.

1. Fotocollage

Bij het schrijven van een blog wil je natuurlijk dat de lezer geïnteresseerd blijft en zijn of haar aandacht erbij houdt. Een manier om dit te doen is gebruik te maken van foto’s en fotocollages. Het geeft de lezer een rustpunt in de tekst. En voor tekstscanners is dit een fijn punt om naar toe te dwalen met de ogen en te beginnen met lezen, omdat de afbeelding zo aansprekend is.

Er zitten in Canva honderden sjablonen die je kunt gebruiken om een fotocollage te maken. Deze zijn een uitstekend startpunt om een eye-catching beeld voor je blog te ontwerpen. Je kiest eenvoudig 1 van de sjablonen en vervangt de foto’s door je eigen foto’s of 1 van de duizenden foto’s die Canva te bieden heeft.

Fotocollage in Canva

2. Infographics

Elke tekst waar veel data in staat, wordt beter door infographics te gebruiken. Het is een makkelijke(re) manier om data te “lezen” en maakt de blog veel uitnodigender. Ook maakt een infographic jouw blog veel aantrekkelijker om te delen op social media. Het ziet er gewoon beter uit.

Canva heeft infographic sjablonen. Helemaal klaar gemaakt voor jou om eenvoudig aan te passen naar jouw blogdata. Alles in deze sjablonen is aanpasbaar. Het zijn super handige templates die een fijn hulpmiddel zijn bij het maken van jouw infographics.

Infographic in Canva

Maak hierbij ook gebruik van Elementen → Diagrammen. Sinds kort is dit aangevuld met extra elementen om je data nog beter te visualiseren. Probeer ook de grafiekjes eens uit. Je kunt hier je eigen data invullen en kiezen uit diverse vormen.

Infographic in Canva

3. Blog titelafbeelding

Heb je dit ook wel eens gehad? Je ziet een blogpost voorbij komen en de titel klinkt echt heel erg veelbelovend. En toch kan je jezelf er niet toe bewegen om er op te klikken en de blog te gaan lezen. Gewoon, omdat het er zo saaaaaai uit ziet.

Geloof het of niet, maar veel mensen realiseren zich niet hoe belangrijk een goede visual of afbeelding is. Soms is een goede titel alleen niet genoeg. Een goede afbeelding die de titel ondersteunt, helpt om mensen over te halen door te klikken en de blog echt te gaan lezen. Ook is dit de afbeelding die meekomt als je je blog deelt op bijvoorbeeld Facebook, Twitter of LinkedIn.

Zoek in Canva op “blogbanner” en maak gebruik van 1 van de vele sjablonen die Canva biedt om een in het oog springende afbeelding te maken waarop de kijker zeker wil doorklikken. Het enige wat je moet doen is de tekst vervangen door de titel van jouw blog, en alles natuurlijk in jouw huisstijl zetten (kleur en lettertype). Natuurlijk zorg je ervoor dat de eventuele foto past bij jouw blog.

Blog banner

Dit artikel kan affiliate links bevatten.