Grafische vormgeving mét Canva

"You are a graphic designer.

Your tool doesn't even matter.

It's your skill set that matters."

Als grafisch vormgever en als Canva gebruiker krijg ik heel vaak de onderstaande opmerkingen te horen. Jij hebt ze misschien ook wel eens gehoord. Alsof Canva geen volwaardig programma is.

"Echte grafisch vormgevers lachen om Canva."
"Als jij met Canva werkt, dan kan je niet ontwerpen".

Is dat zo? Wie zegt dat? Je klanten? Je concurrenten?

Of vind je dit stiekem zelf ook?

Er komen steeds meer online ondernemers, ondernemers die anders werken dan de traditionele manier. Andere soort marketing: nog steeds visitekaartjes en flyers, maar veel meer focus op social media, e-books, funnels en dergelijke.

En daar ligt een grote kans die veel grafisch ontwerpers van de oude stempel (lees Adobe gebruikers) nog niet grijpen. Er is heel veel behoefte aan praktische oplossingen. Ik zal het verder uitleggen.

Er ligt zo'n gigantische groeimarkt

Een paar jaar geleden wisten we als ondernemer niet van het bestaan van Canva. En nu is er veel veranderd. We kunnen heel veel zelf.
En ik merk dat ondernemers het fijn vinden als er professionele ontwerpen voor hen klaargezet zijn in Canva, zodat ze er zelf verder mee aan de slag kunnen.
Dus jij als ontwerper maakt het design en zet alles in Canva, denk aan templates voor stories, posts, flyers, banners, enz. En jouw klant, gaat er vervolgens zelf mee aan de slag.

Daar ligt zo’n gigantische groeimarkt!

Ik werk al bijna 20 jaar in de grafische industrie en ik zie echt dat er een shift gaande is. Als ik kijk naar hoeveel klanten ik nu help en hoeveel ik gevraagd word om Canva templates te maken, Canva trainingen te geven en talks te doen.

Er is een nieuwe manier van werken en it's here to stay. En ik kan jou daar bij helpen.

Dit is dé shift in de grafische wereld.

Er is een grote behoefte aan designers. Echt goede ontwerpers, die dingen in Canva kunnen klaarzetten. De meeste ontwerpers willen dit niet doen. Zij houden vast aan traditionele software en de oude manier van werken. Jij kunt nu in dit gat stappen. Hier is echt vraag naar.

En wat nou als jij kunt laten zien dat je daarin echt geschoold bent, dat je een opleiding grafisch ontwerpen met Canva hebt gevolgd. Mét certificaat om het te bewijzen.

Ankie Gijsel - Canva witch en Canvassador
Review Lidia - deelnemer tweede ronde opleiding

Lidia volgde de opleiding van februari t/m juni 2022 met geweldig resultaat

Wanneer is dit dé opleiding voor jou?

 • Je wilt nu in dit gigantische gat in de markt springen.
 • Je wilt je profileren als grafisch vormgever.
 • Je ziet ook de behoefte aan goede ontwerpers met Canva kennis.
 • Je ziet de vele mogelijkheden van Canva, maar kan nog wel wat training gebruiken op het gebied van grafische vormgeving.

"Ik kan het niet aanzien wanneer creatief talent onbenut blijft."

Je wilt heel graag meer doen met je creatieve talent, maar Adobe Photoshop, Illustrator en InDesign vind je gewoon te moeilijk en ingewikkeld om onder de knie te krijgen? Je kunt "gewoon" grafisch ontwerper worden met Canva! Het maakt jouw klant niet uit in welk programma de ontwerpen gemaakt worden, het is het resultaat wat telt.

Review Sabine

Review van Sabine

Review Laila

Review van Laila

Practical Magic

De ondertitel van deze opleiding is niet voor niets "Practical magic". Ik ga je de magie laten zien van het prachtige vak van grafisch vormgever. Maar op een praktische manier, met fijne opdrachten en meteen in de praktijk te gebruiken.

 • Na het voltooien van deze opleiding heb jij een uitstekende kennis van het vak grafisch vormgeven. Je mag jezelf dan ook zeker grafisch vormgever of grafisch ontwerper noemen.
 • Na de opleiding ga je professionele templates voor klanten kunnen opmaken. Hiermee vervul je echt een behoefte in de markt.
 • Ook kan je eigen templates gaan verkopen, via je eigen website, maar denk ook aan platforms als Etsy.
 • Je gaat drukwerk kunnen opmaken voor jezelf en voor je klanten. Denk hierbij aan folders, posters, visitekaartjes, maar ook magazines enz.
 • Je verdient op deze manier je investering in no-time terug.

6 modules → 6 grafische pijlers

1. Typografie

Tekst is de basis van veel ontwerpen. We gaan in op de geschiedenis, verschillende soorten lettertypes en welke lettertypes passen er bij elkaar.

2. Kleur 

Over verschillende kleurruimtes, steunkleuren en kleurencombinaties en hoe lever je dit aan vanuit Canva.

3. Resolutie

Vectoren versus pixels. Wat is wat en hoe gebruik je de juiste resolutie. Waar moet je rekening mee houden.

4. Ontwerpen
en DTP

Hele praktische module, over o.a. aanleveren aan drukkerijen, standaard formaten, afloop en snijtekens.

5. Vormgeving

Over compositie, hiërarchie, vlakverdeling, maar ook papiersoorten en Fibonacci.

6. Druktechnieken

Geeft je een nieuwe kijk op drukwerk. Verschillende technieken worden bekeken en hoe je hiervoor het beste kunt aanleveren.

Review Gabrielle

Review van Gabrielle

Review Jolien

Review van Jolien

Review Lydia

Review van Lydia

Mijn naam is

Ankie Gijsel

Hoi, ik ben Ankie. Grafisch ontwerper, Canvassador en Canva witch. Ik heb ruim 15 jaar in de grafische industrie gewerkt als dtp-er, vormgever en design manager. Hierbij heb ik diverse drukprocessen van dichtbij leren kennen.

In 2018 koos ik voor het fulltime ondernemerschap met mijn bedrijf Graphic Avenue en ging ik echt de mogelijkheden van Canva ontdekken. Eerst was dit een leuke aanvulling op Adobe Photoshop, InDesign en Illustrator. Maar gaandeweg is Canva een steeds grotere rol gaan spelen.

Sinds 2022 mag ik me trots Canvassador noemen en sinds begin 2023 ben ik ook Canva Creator. Zo blij dat ik mijn 2 passies kan combineren: grafische vormgeving en Canva!

Empower Community Canvassador 2024
Canva Creators Badge

Praktische info

 • Na aanmelden heb je meteen toegang tot de hele opleiding in een online leeromgeving. Je behoudt toegang zolang Graphic Avenue bestaat. Je kunt dus altijd alles terugkijken.
 • Je krijgt bij de opleiding 6 maanden begeleiding: live Q&A's, huiswerk insturen en laten nakijken én een online community voor al je vragen en sparren met gelijkgestemden.
 • Prijs: 1747 euro excl. BTW → Betaling in 2, 3 of 5 termijnen is mogelijk. Je kunt hiervoor kiezen tijdens het afrekenen.
 • Studiebelasting: 2-3 uur per week als je de opleiding binnen 6 maanden wilt afronden, inclusief het volgen van Q&A's en huiswerk maken.
 • Opname: Kan je een keer niet live aanwezig zijn bij een Q&A, geen zorgen. Alles is terug te kijken.
 • Bij afronden van de hele opleiding ontvang je een certificaat.
 • 89 deelnemers gingen je al voor met succes.

Bonussen

My love language is cadeautjes geven.
Ik ga je dan ook verwennen. 

Bij deze opleiding krijg je dan ook supervette bonussen!

Magic Box

Magic Box ✨

Elke deelnemer krijgt een magic box thuis gestuurd, gevuld met praktische en magische dingen die bij de opleiding horen, waaronder een handig werkboek waarmee je aan de slag gaat.

De box heeft een waarde van 50 euro en is inbegrepen in de prijs van de opleiding. Wat er verder in zit, is een verrassing. 

Reacties van deelnemers:

 • "Wat een cadeautje om te krijgen."
 • "Alleen hiervoor doe ik mee met de opleiding."

Het geheim van ontwerpen volgens Fibonacci en de Gulden Snede visual

Tijdelijke extra bonus

Masterclass Het geheim van ontwerpen volgens Fibonacci en de Gulden Snede ✨

Ben je gefascineerd door de schoonheid en harmonie in kunst en design? Wil je de geheimen en magie  ontdekken achter enkele van de meest indrukwekkende creaties in de geschiedenis? Wil je weten waarom we sommige ontwerpen of kunstwerken mooi vinden en andere niet? Dan moet je zeker even verder lezen.

In deze boeiende masterclass duiken we diep in de wereld van ontwerpen en esthetiek, waarbij we ons richten op twee van de meest tijdloze en inspirerende principes: de Fibonacci-reeks en de Gulden Snede. Deze eeuwenoude wiskundige concepten hebben kunstenaars, architecten en ontwerpers door de eeuwen heen geïnspireerd en geleid tot meesterwerken die de tand des tijds hebben doorstaan.

Wat staat je te wachten:

 1. Kennismaking met de Fibonacci-reeks
 2. Diepgaande analyse van de Gulden Snede: Duik in de wereld van de Gulden Snede en begrijp hoe dit verhoudingsgetal, dat als perfect wordt beschouwd, de sleutel is tot visuele aantrekkelijkheid. Ontdek hoe de Gulden Snede in diverse disciplines wordt toegepast en leer hoe je het in je eigen creatieve proces kunt integreren.
 3. Praktische toepassingen: Krijg inzicht in hoe je deze principes praktisch kunt toepassen in je eigen ontwerpen. 
 4. Interactieve sessies: Stel je vragen, deel jouw inzichten en neem deel aan interactieve oefeningen. Deze masterclass is niet alleen informatief, maar biedt je de kans om het geleerde meteen in praktijk te brengen.
 5. Extra toevoeging aan de Magic Box die je krijgt thuisgestuurd: een handige tool ter waarde van € 15,-, waarmee de Gulden Snede tijdens het ontwerpen nog makkelijker kan worden toegepast.

Bereid je voor op een reis door de intrigerende wereld van ontwerpen, waar wiskunde en creativiteit elkaar ontmoeten. Schrijf je in voor deze online masterclass en ontgrendel de geheimen van het ontwerpen volgens Fibonacci en de Gulden Snede. Het is tijd om je creativiteit naar nieuwe hoogten te tillen!

Deze bonus t.w.v. 147 euro is tijdelijk, zolang de voorraad Gulden Snede tools strekt.


Gastlessen

Deze opleiding wordt aangevuld met een aantal geweldige masterclasses van top vakvrouwen. Echt een toevoeging op de lesstof. Vorige gastlessen zijn terug te krijgen in de online academy. Deze krijg je er als cadeautje bij. Deze worden constant aangevuld met nieuwe gastlessen die je live online kunt bijwonen. De volgende kan je sowieso verwachten:

 • Gastles Zakelijk tekenen door Gabriëlle de Graaf
 • Gastles Van Onzichtbaar naar Onweerstaanbaar door Arlette Vos
 • Gastles Persoonlijke kleuren ontdekken door Lydia Weenk
 • Een virtuele rondleiding door press, print & sign bedrijf Grafisch bedrijf Goes door Miranda Bekenes
 • Masterclass onderscheidend positioneren van jouw merk brand activator Anouk Kral
 • Masterclass Gifjes maken met Canva door Nikki Dix-Stork
 • Gastles Het opzetten van een branding door Lidia Wielink-Vos
 • Masterclass Je creatieve super powers wakker schudden door Cocobird Corianne

Extra's

Verder worden de extra's binnen de opleiding constant aangevuld, waaronder:

 • Een rondleiding door de Canva Brandhub
 • Vragenlijst voor nieuwe logoklanten
 • Photoshoppen met Canva
 • Masterclass "Pakkende visuals ontwerpen voor jouw social media advertentie met Canva "
 • Bij elke module ontvang je een handig e-book als naslagwerk
 • Bij elke module kan je je theoretische kennis testen met een afsluitende online toets

Veelgestelde vragen

Wat kost de opleiding?

1747 euro excl. BTW

Heb ik een vooropleiding nodig?

Neehoor, als je basiskennis hebt van Canva en een beetje leergierig bent, is dat voldoende om de opleiding te volgen.

Heb ik een Canva Pro account nodig?

Dit is niet noodzakelijk, maar biedt wel enkele voordelen. Je kunt Canva Pro hier 30 dagen gratis uitproberen.

Hoe lang duren deze masterclasses?

De masterclasses duren maximaal 1,5 uur per keer. Je behoudt onbeperkt (zolang mijn bedrijf bestaat) toegang tot de opnames.

Hoe lang hou ik toegang tot de opleiding? Is het misschien mogelijk dat ik dus later start?

Alle video's, masterclasses, guestcalls en Q&A's blijven toegankelijk zolang Graphic Avenue bestaat. Dus je kunt alles altijd terugkijken.

Is het een probleem dat ik niet bij de live Q&A's aanwezig kan zijn?

Neehoor, dit is zeker geen probleem. Je kunt vooraf vragen insturen en alle Q&A's worden opgenomen en kan je terugkijken. Ook kan je met je vragen terecht in de online community. Hier ben ik bijna dagelijks aanwezig en ook de overige deelnemers kunnen helpen met vragen beantwoorden.

Wanneer start de opleiding?

Je kunt doorlopend starten met de opleiding. Vanaf de startdatum heb je 6 maanden toegang tot de live Q&A's en kan je huiswerk insturen. Je hebt onbeperkt toegang tot alle modules in de online academy.

Ik betaal liever in termijnen. Kan dat?

Jazeker. Je kunt in 2, 3 of 5 termijnen betalen. Je kunt dit aangeven op de betaalpagina.

Op welke dag zijn de live sessies?


De data van de live Q&A's verschillen. De volledige planning is toegankelijk in de opleiding. Alle Q&A's worden opgenomen en kan je terugkijken.

Is deze opleiding ook geschikt als je (nog) geen vormgever bent?

Jazeker, de opleiding is juist geschikt als je nog geen (grafisch) vormgever bent. Ik leer je de basistechnieken van vormgeving en alles wat hierbij komt kijken. En dat gecombineerd met de toepassing ervan in Canva (ipv het Adobe pakket).

Kan ik subsidie aanvragen voor de opleiding?

Voor deze opleiding kan je, als je een creatieve ondernemer bent of in de culturele sector werkt, in aanmerking komen voor PPO Werktuig. Verschillende van de huidige deelnemers aan de opleiding maken gebruik van deze subsidie als tegemoetkoming in de studiekosten.

Wanneer is deze opleiding voor mij?

Je kunt om verschillende redenen deze opleiding volgen. Het is zeer geschikt voor (creatieve) VA's die hun diensten voor hun klanten willen uitbreiden of professionaliseren.

Ook marketeers en communicatie-medewerkers kunnen met deze opleiding hun kennis verbreden. 

En het is helemaal geschikt voor startende grafisch vormgevers.

Hoeveel tijd kost het mij?

De studiebelasting van de opleiding verschilt per persoon, maar is ongeveer 2 tot 3 uur per week als je de opleiding binnen 6 maanden wilt afronden. Dit is inclusief het volgen van Q&A's en huiswerk maken.

Mijn vraag staat er niet bij.

Stuur een mailtje naar ankie@graphic-avenue.nl en ik beantwoord jouw vraag zsm.

Bonus

Je boost jouw skills én helpt de planeet


Bij iedere inschrijving voor de opleiding doe ik een donatie aan The Ocean Cleanup

Met mijn ontwerpen hoop ik de wereld een beetje mooier te maken. En voor mijn cursussen, workshops en opleiding geldt hetzelfde. Ik help jou vooruit. Én de planeet. Want bij iedere inschrijving voor de opleiding Grafische vormgeving met Canva doneer ik 20 euro aan The Ocean Cleanup.

Voor mij als Zeeuwse is water altijd dichtbij; mijn werkplek heeft zelfs uitzicht over de Westerschelde. Ik denk dat het belangrijk is voor iedereen om goed voor de planeet te zorgen, en de oceanen maken daar een héél groot deel van uit. Daarom steun ik de missie van de Nederlandse uitvinder en ondernemer Boyan Slat, om onze oceanen plasticvrij te maken!

Eén van mijn Instagram-volgers gaf een prachtige definitie voor het woord ‘heks’, namelijk:
"Een vrouw die leeft op het ritme van de natuur en groot respect heeft voor de natuur. (…) Zij die boodschappen ziet en vindt om zichzelf en anderen te helpen, in de natuur en alles wat daarmee verbonden is."

Geen abracadabra. Duidelijke taal. En precies hoe ik het zie. Als persoon, onderneemster en Canva Witch vind ik het belangrijk om te ondernemen met respect voor de aarde.