Graphic Avenue: hoe het allemaal begon

Kleur geven aan het leven. Lekker creatief bezig zijn. Als kind hield ik daar al van. En dat is eigenlijk nooit veranderd. Net als mijn voorliefde voor werken met computers. Die heb ik van mijn vader. Steeds als hij een nieuwe pc kocht, kreeg ik de oude. Op mijn kamer zat ik dan lekker te knutselen. In Harvard Graphics, het eerste tekenprogramma dat ik gebruikte (in MS-DOS, ken je dat nog)?

Voor mij, Ankie Gijsel, was de keuze voor de studie Grafische en Digitale Vormgeving een hele logische. Een scherp oog voor detail had ik altijd al. Tijdens mijn studie en werk ontwikkelde ik mijn kennis en vaardigheden. Na 15 jaar werken in de grafische sector – als dtp-er, grafisch vormgever en design manager – koos ik in 2018 voor fulltime ondernemerschap. Ik startte in 2005 al met Graphic Avenue, maar vanaf dat moment kreeg mijn bedrijf mijn volledige focus. Omdat ik graag ondernemers wil helpen. En omdat ik de wereld een beetje mooier wil maken.

Zoals een Ierse dichter mooi omschreef:

‘De wereld zit vol magische dingen, ze wachten geduldig tot jij je zintuigen aanscherpt.’  

Graphic Avenue & Canva

Ik ben al sinds 2003 grafisch vormgever. Jarenlang werkte ik met programma’s waarmee je een ‘statisch resultaat’ oplevert. Voor iedere kleine wijziging, moesten mijn opdrachtgevers zich bij mij melden. Al was het maar een komma toevoegen. Met Canva is dat verleden tijd.

Sinds 2020 ben ik actief als Canva-trainer. Samen met het gebruik van Canva door bedrijven en organisaties groeide de vraag naar mijn expertise gestaag. Ik word er erg blij van om bedrijven en organisaties te begeleiden en hen de uitgebreide en magische mogelijkheden van Canva te laten ontdekken. Maar ook kleine ondernemers en zzp'ers kunnen rekenen op mijn ondersteuning om hun Canva-vaardigheden naar een hoger niveau te tillen. Ik geniet ervan om hun ontwerpkennis een boost te geven en hen alle betoverende mogelijkheden van Canva te laten ontdekken.

You say witch, like it's a bad thing

Ik realiseerde me al snel: Canva is magic! Hiermee kan ik mijn klanten zóveel beter helpen! Daarom doopte ik mezelf om tot Canva Witch. Ik ben geen boosaardig vrouwelijk wezen en geen lelijke oude vrouw, zoals Van Dale de term ‘heks’ lading geeft. Maar een down to earth girlboss, met respect voor de natuur (wist je bijvoorbeeld dat ik bij iedere cursusinschrijving een donatie doe aan The Ocean Cleanup?). En het belangrijkste: ik ben een echte expert, die kan toveren met beeld. In Canva én daarbuiten.

De Canva witch podcast

De eerste Nederlandstalige podcast over het online ontwerpprogramma Canva. In deze podcast deel ik tips op het gebied van ondernemen, vormgeven en vooral Canva. Beluister 'm op Spotify of op jouw favoriete podcast app.

De Canva witch podcast

Je kunt Ankie Gijsel kennen van

Zeeland Zakelijk
Het Podium Netwerk
Dockwize
VA congres
Movember

Iedere heks heeft een sidekick nodig. In mijn geval geen kraai, uil of zwarte kat, maar de állerliefste boerenfox terriër op de wereld.

Maak kennis met Pipsy

Ik kan niet zonder haar. Pipsy is sinds 2017 de inspiratiegoeroe van Graphic Avenue. Een volwaardig teamlid. Ze zorgt voor een vrolijke noot. En als ik ruimte in mijn hoofd nodig heb voor nieuwe ideeën, staat ze altijd klaar voor een stevige wandeling.

Pipsy is dol op visite, dus kom gerust een keer kennis met haar maken.

Door groei en omdat het fijn is om een partner in magic crime te hebben, ben ik op zoek gegaan naar een Canva rechterhand. Sinds april 2022 is het team van Graphic Avenue uitgebreid.

Maak kennis met Nikki

Sinds april 2022 is Nikki één van de vaste teamgenoten van Graphic Avenue. Zij is een virtual assistant met ruime Canva ervaring en ondersteund Ankie met het beheren van de Canva support groep NL en het maken van visuals, e-books en diverse andere Canva ontwerpen.

"Ik heb Canva in 2014 ontdekt tijdens mijn studie, en was gelijk verkocht! Ik vind het een fantastisch programma dat handig is voor zowel beginnende als meer ervaren ontwerpers. Ik werk nu dagelijks met Canva voor zowel mijzelf als klanten. Ik blijf graag up-to-date en hou alle ontwikkelingen nauwlettend in de gaten."