Graphic Avenue: hoe het allemaal begon

Kleur geven aan het leven. Lekker creatief bezig zijn. Als kind hield ik daar al van. En dat is eigenlijk nooit veranderd. Net als mijn voorliefde voor werken met computers. Die heb ik van mijn vader. Steeds als hij een nieuwe pc kocht, kreeg ik de oude. Op mijn kamer zat ik dan lekker te knutselen. In Harvard Graphics, het eerste tekenprogramma dat ik gebruikte (in MS-DOS, ken je dat nog)?

Voor mij was de keuze voor de studie Grafische en Digitale Vormgeving een hele logische. Een scherp oog voor detail had ik altijd al. Tijdens mijn studie en werk ontwikkelde ik mijn kennis en vaardigheden. Na 14 jaar werken in de grafische sector – als dtp-er, grafisch vormgever en design manager – koos ik in 2018 voor fulltime ondernemerschap. Ik startte in 2005 al met Graphic Avenue, maar vanaf dat moment kreeg mijn bedrijf mijn volledige focus. Omdat ik graag ondernemers wil helpen. En omdat ik de wereld een beetje mooier wil maken.

Zoals een Ierse dichter mooi omschreef:

‘De wereld zit vol magische dingen, ze wachten geduldig tot jij je zintuigen aanscherpt.’  

Graphic Avenue & Canva

Ik ben al sinds 2003 grafisch vormgever. Jarenlang werkte ik met programma’s waarmee je een ‘statisch resultaat’ oplevert. Voor iedere kleine wijziging, moesten mijn opdrachtgevers zich bij mij melden. Al was het maar een komma toevoegen. Met Canva is dat verleden tijd.

Met mijn kennis en ervaring ontwerp ik het beste logo, de mooiste huisstijlonderdelen en standaard templates voor diverse uitingen, zoals e-books, flyers en social media content. In Canva kunnen mijn klanten zelf kleine details aanpassen, zonder verlies in kwaliteit of professionaliteit. Ideaal! (En uiteraard blijf ik ook altijd bereikbaar om te helpen!)

You say witch, like it's a bad thing

Ik realiseerde me al snel: Canva is magic! Hiermee kan ik mijn klanten zóveel beter helpen! Daarom doopte ik mezelf om tot Canva Witch. Ik ben geen boosaardig vrouwelijk wezen en geen lelijke oude vrouw, zoals Van Dale de term ‘heks’ lading geeft. Maar een down to earth girlboss, met respect voor de natuur (wist je bijvoorbeeld dat ik bij iedere cursusinschrijving een donatie doe aan The Ocean Cleanup?). En het belangrijkste: ik ben een echte expert, die kan toveren met beeld. In Canva én daarbuiten.

Iedere heks heeft een sidekick nodig. In mijn geval geen kraai, uil of zwarte kat, maar de állerliefste boerenfox terriër op de wereld.

Maak kennis met Pipsy

Ik kan niet zonder haar. Pipsy is sinds 2017 de inspiratiegoeroe van Graphic Avenue. Een volwaardig teamlid. Ze zorgt voor een vrolijke noot. En als ik ruimte in mijn hoofd nodig heb voor nieuwe ideeën, staat ze altijd klaar voor een stevige wandeling.

Pipsy is dol op visite, dus kom gerust een keer kennis met haar maken.

Je kunt me kennen van

Spreker tijdens SMOC21