Duurzaam drukwerk via Canva

Als grafisch ontwerper bestel ik al jaren drukwerk. Niet zomaar, over elk stukje drukwerk wordt nagedacht. En de laatste jaren is dit nog belangrijker geworden. Ik vind het dan ook belangrijk dat, als ik drukwerk bestel, ik zeker weet dat het de aarde niet schaadt.

Daarom ben ik zo blij met Canva. Je hebt het vast al gezien. Via Canva zelf kan je drukwerk bestellen. Dit heet Canva Print. Meer over je ontwerpen laten afdrukken via Canva, vind je via deze link.

One Print, One Tree

Om de impact van drukwerk op het milieu te beperken, hanteert Canva het "One Print, One Tree" principe. Voor elke drukwerkbestelling bij Canva, zorgen zij dat er een boom wordt geplant. De missie van Canva is namelijk om tegen 2023 CO2 neutraal te worden. Het planten van bomen is 1 van de meest effectieve manieren om broeikasgassen op te vangen en op te slaan.

Regio's om bomen te planten worden geselecteerd op basis van de mate van ontbossing en armoede in die regio. Er wordt samengewerkt met lokale gemeenschappen om op die manier succesvolle en langdurige bebossing te realiseren. Locaties waar momenteel bossen worden aangeplant met behulp van jouw drukwerkbestelling bij Canva zijn in de Filipijnen, Haïti, Madagaskar, Kenia en Mozambique.

In 2021 zijn er mede dankzij Canva meer dan 1 miljoen bomen bij geplant. Dit betekent een vermindering van CO2 van 3,4 kg per boom per jaar. Geweldig he.

Afdrukproducten van Canva

Reduce. Reuse. Grow.

Uiteraard plant Canva deze bomen niet zelf. Hiervoor werken ze samen met Reduce. Reuse. Grow. Inc. (RRG). Zij hebben programma's om de impact van drukwerk, verpakkingen en technologische industrie te helpen compenseren. RRG planten en beheren de bomen namens Canva.

Dus als jij de volgende keer je drukwerk bestelt, denk je dan ook even na hoe duurzaam dit is?

Graphic Avenue wil op meerdere manieren de wereld mooier maken. Wist je dat bij aanschaf van 1 van de Canva cursussen standaard een deel van het cursusgeld wordt gedoneerd aan The Ocean Cleanup?

Dit artikel kan affiliate links bevatten.