Welke kleurencombinaties zijn mooi?

Welke kleurencombinaties zijn mooi?

Niets is subjectiever dan smaak. Maar toch zijn we het er over eens dat bepaalde kleurencombinaties lelijk, en andere mooi zijn. Maar hoe vind je nu de perfecte kleurencombinatie? Canva biedt hiervoor diverse handige hulpmiddelen.

Gebruik een foto om een kleurenpalet samen te stellen

Gebruik een foto om een kleurenpalet samen te stellen

Wil je een kleurenpalet dat perfect past bij jouw favoriete foto’s? Met de Canva Color palette generator maak je binnen enkele seconden jouw kleurenpalet. Het werkt heel eenvoudig: je upload jouw foto en Canva creëert een palet met tinten uit jouw foto. Je kunt door te klikken op de kleurenblokken meteen de kleurcodes kopiëren om te gebruiken in bijvoorbeeld je Canva ontwerp.

Inspiratie voor kleurenpaletten

Ben je echt op zoek naar inspiratie voor een kleurenpalet en wil je in 1 oogopslag zien welke kleuren er fijn bij elkaar passen? Neem dan een kijkje bij de Canva Color palette ideas. Door middel van een door jou ingegeven zoekwoord (kleur, thema, seizoen, …) in het Engels vind je allerlei voorstellen voor harmonieuze kleurencombinaties. Door te klikken op 1 van de paletten, opent deze en kan je eenvoudig de kleurcodes kopiëren.

De theorie achter kleurencombinaties en het kleurenwiel

Ben je meer geïnteresseerd in de theorie achter kleurencombinaties? Dan vind je je informatie op de pagina Canva Color wheel.

De theorie achter kleurencombinaties en het kleurenwiel

Op een interactieve manier kan je verschillende kleurencombinaties uitproberen. Ook vind je hier een hele uitleg (in het Engels) over het kleurenwiel en de verschillende benamingen van bepaalde kleurencombinaties.

Heb je de je ideale kleurenpalet gevonden? Kopieer de kleurcodes of exporteer het palet als PDF om later te gebruiken.

Kleuren en hun betekenis

Kleuren gebruik je niet zomaar. Met kleur kan je een gevoel overbrengen en de sfeer van een ontwerp aanpassen, maken of breken. Wil je meer weten over de betekenis van kleuren? Kijk dan op de pagina Canva Color meanings.

Heb je hulp nodig bij het kiezen van de juiste kleuren? Neem dan gewoon even contact op: ankie@graphic-avenue.nl

Dit artikel kan affiliate links bevatten.