Facebookomslagfoto die wel past

Er is niets vervelender dan een Facebook omslagfoto die er netjes uitziet op desktop, maar niet past op een mobiele telefoon. Of andersom.

Ik heb ondervonden dat het standaard sjabloon voor een Facebook omslagfoto in Canva niet dé perfecte maat heeft. Deze is 1640 x 924 px. Wanneer je deze gebruikt, heb je veel kans dat delen van je afbeelding er af gaan vallen na uploaden in Facebook.

Ook hebben de omslagfoto's voor een groepspagina en een bedrijfspagina een iets ander formaat.

Facebook omslagfoto voor een groepspagina

In plaats van de standaardinstelling van Canva, kies je voor "Aangepast formaat". 

Bij breedte tik je in 1080 px en voor de hoogte neem je 562 px.

Vervolgens maak je gebruik van de toetscombinate Shift + R. Hiermee toon je de linealen. Vanuit deze linealen kan je een hulplijn slepen. Je gaat een hulplijn plaatsen op 101 px en één op 461 px. Binnen deze hulplijnen ligt het gebied wat zichtbaar is wanneer je de Facebook omslagfoto bekijkt op een desktop computer. Alles wat daarbuiten valt, is ook zichtbaar op een mobiele telefoon.

Verder is het verstandig om 50 px van de linker- en rechterkant te blijven met belangrijke tekst. Ook dit kan soms wegvallen.

Om het je makkelijk te maken, heb ik bovenstaande al voor jouw gedaan. Je kunt deze template gratis hier downloaden of klik op de afbeelding hieronder. Op pagina 2 van de template kan je direct zelf aan de slag gaan. Zie je geen hulplijnen staan? Toets dan even Shift + R.

Facebookgroep omslagfoto

Facebook omslagfoto voor een bedrijfspagina

Het ideale formaat voor een omslagfoto voor een Facebook bedrijfspagina is 943 x 576 pixels. Ook hierbij is weer een zone die zichtbaar is op desktop en een grotere zone die zichtbaar is op je telefoon. 

De template voor een bedrijfspagina omslagfoto kan je hier downloaden.

Facebook bedrijfspagina omslagfoto

Dit artikel kan affiliate links bevatten.