Geld verdienen met Canva

Er zijn echt tientallen manieren om geld te verdienen met Canva, en dan bedoel ik dat je echt een grondige kennis hebt van Canva en daar ook echt je boterham mee kunt verdienen. 

Allereerst is er natuurlijk de mogelijkheid om jouw diensten aan te bieden om content te creëren met Canva voor andere ondernemers of bedrijven. Bijvoorbeeld door visuals en videos te maken voor social media. Dit kun je eventueel ook aanvullen met inplan werkzaamheden.

Een tweede manier is om ook andere contentcreatie aan te bieden, denk hierbij aan e-books, magazines, rapporten, dat soort zaken. Als je deze voor jezelf maakt kan je je Canva ontwerpen ook gaan verkopen, via bijvoorbeeld Etsy of Amazon. Ik heb zelf passieve verkoop van een boek lopen via Brave New Books, werkt echt super. Elke maand krijg ik gewoon netjes mijn deel gestort op mijn rekening (mijn auteursafdracht). Een fijne passieve manier om extra inkomsten te krijgen.

Een hele goede manier is natuurlijk ook om custom made Canva templates (sjablonen) te creëren voor jouw klanten. Je kunt deze voor bedrijven en zzp'ers maken, maar ook aanbieden via een webshop of websites als Etsy, Envato, Creative Market of Creative Fabrica.

Een andere mogelijkheid is om Canva Creator te worden. Hiervoor meld je je aan bij Canva voor hun creator programma. Hiervan zijn de deuren regelmatig gesloten, dus je moet dit op het juiste moment doen. Je kunt dan elementen of templates/sjablonen gaan creëren die echt in Canva komen te staan. Andere Canva gebruikers die een ontwerp downloaden wat gemaakt is met 1 van jou sjablonen of elementen zorgen dan voor jouw inkomsten. Dit gaat om een paar cent per download.

Je kunt ook net als ik Canva lessen, coaching, cursussen of trainingen gaan aanbieden, daar is steeds meer vraag naar. Ik merk dat het aantal aanvragen vanuit grote organisaties ontzettend aan het toenemen is. Steeds meer bedrijven stappen namelijk over op Canva, dus daar is een hele grote markt om jouw diensten aan te bieden.

Je kunt ontwerpen die je hebt gemaakt met Canva ook gaan verkopen via print-on-demand websites. Dat betekent dat jouw ontwerp pas afgedrukt wordt als het verkocht wordt. Dit gaat volledig buiten jou om. Jij plaatst je ontwerp en stelt het allemaal in, en de website regelt vervolgens alles voor jou. Jij krijgt dan wekelijks of maandelijks een fee voor de verkochte prints met jouw ontwerp. 

Je kunt een Youtube of Vimeo kanaal beginnen met Canva tutorials, en daar via reclame inkomsten een inkomen uit krijgen. Of je kunt korte video's maken via Canva en deze als dienst aanbieden.

Je kunt jouw diensten aanbieden aan bedrijven als grafisch vormgever met Canva. Daar ben ik natuurlijk groot fan van, want ik merk dat naast het geven van Canva trainingen hier enorme vraag naar is. Organisaties stappen over op Canva in plaats van hun gebruikelijke software (zoals Word, PowerPoint of het Adobe-pakket), maar hebben hun templates nog in dat oude programma staan. En deze moeten overgezet worden naar Canva. Grote bedrijven zijn echt op zoek naar professionele ontwerpers om dit te doen, en niet naar mensen die Canva er zomaar een beetje bij doen. Daar ligt echt een grote kans en gat in de markt voor jou als ontwerper om geld te verdienen met jouw kennis in Canva.

Ik heb nu een flink aantal mogelijkheden opgenoemd om geld te verdienen met Canva. Ik weet zeker dat een van deze ideeën past bij jouw onderneming, en dat er zeker een manier bijzit waarmee jij een leuke extraatje kunt gaan verdienen of zelfs jouw hele business om kunt gaan gooien om geld te gaan verdienen met Canva.

Interesse om aan de slag te gaan als grafisch ontwerper met Canva? Of wil je hier meer over weten? Neem dan eens een kijkje op deze pagina.

Liever luisteren? Dat kan ook. Zoek de Canva witch podcast op via je favoriete podcast app, of luister via Spotify door hier te klikken.

Dit artikel kan affiliate links bevatten.